Zaadkwaliteit verbeteren met Flixar

Hebben jullie een kinderwens, maar blijkt er na een jaar onbeschermd vrijen nog geen zwangerschap tot stand te zijn gekomen? Dan kan er sprake zijn van verminderde vruchtbaarheid bij één van jullie beiden, of zelfs bij jullie allebei. De oorzaken van deze verminderde vruchtbaarheid kunnen heel divers zijn. In vrijwel alle gevallen is eerst een OFO (oriënterend fertiliteitsonderzoek) nodig om uit te zoeken waarom jullie kinderwens nog niet vervuld is.

Een onvervulde kinderwens kan een grote impact hebben op je relatie. Gelukkig zijn er in veel gevallen behandelingen mogelijk waardoor jullie kinderwens hopelijk alsnog wordt vervuld, denk hierbij aan IUI, IVF of ICSI. Blijft een zwangerschap uit vanwege een verminderde zaadkwaliteit? Met enkele kleine maatregelen kan de zaadkwaliteit soms worden verbeterd.

De zaadkwaliteit verbeteren

Zaadjes zijn zeer kwetsbaar. Er zijn diverse factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de zaadkwaliteit, zoals:

  • roken;
  • alcohol;
  • koffie;
  • een zittend beroep/teveel warmte;
  • strakke boxershorts;
  • het gebruik van drugs;
  • geslachtsziektes;
  • een spatader in de balzak;
  • afwijkingen aan de geslachtsorganen.

Niet iedere factor is uiteraard even gemakkelijk aan te pakken: de koffie en de sigaretten laten staan is tot daar aan toe, maar voor de behandeling van een spatader in de balzak zal je toch echt bij een uroloog moeten aankloppen.

Wat doet Flixar voor de zaadkwaliteit?

Sommige mannen die kampen met een slechte zaadkwaliteit, zouden baat kunnen hebben bij Flixar. Dit is een voedingssupplement dat zich richt op de bestrijding van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn molecuuldeeltjes die niet compleet zijn: ze missen een gedeelte van het atoom, een elektron. Om dit gemis op te heffen, ‘kaapt’ de vrije radicaal elektronen uit andere moleculen, waardoor deze beschadigen. Maar hoe kom je nu precies aan die vrije radicalen?

Het ontstaan van vrije radicalen

Vrije radicalen zijn een gevolg van oxidatie: een reactie met zuurstof. Ook het ontstaan van roest en het bruin worden van een appel zijn vormen van oxidatie. Op zich is oxidatie een normaal proces, en derhalve niet schadelijk. Pas wanneer er te veel vrije radicalen zijn, kunnen deze schade aanrichten.

Antioxidanten bestrijden stoffen die oxidatie veroorzaken. Daardoor neemt het aantal vrije radicalen in het lichaam af. Bij sommige mannen zou dit een gunstige invloed kunnen hebben op de kwaliteit van hun sperma, omdat oxidatieve stress voor beschadiging van het DNA kan zorgen en antioxidanten deze oxidatieve stress tegengaan.

Flixar proberen

Flixar is een voedingssupplement. Het supplement is bedoeld om een te grote aanwezigheid van vrije radicalen aan te pakken. Hierdoor worden de celmembranen van de zaadcellen beschermt tegen deze vrije radicalen, zodat hun oorspronkelijke functie kan herstellen. Hierdoor zou de zaadkwaliteit van sommige mannen kunnen verbeteren, vooral op het vlak van concentratie en mobiliteit (beweeglijkheid). Ook bevat Flixar zink en foliumzuur. Zink is een belangrijk onderdeel van het zaadvocht en zorgt, samen met foliumzuur, voor meer en beweeglijker zaadcellen. Tot slot bevat Flixar ook selenium. Selenium versterkt het zweepstaartje van de zaadcel en draagt zodoende bij aan de beweeglijkheid.

Zelf aan de slag met Flixar? De aanbevolen dosering is één capsule per dag, liefst na de maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *