Welke zwangerschapstest

Hebben jullie al een aantal jaar een onvervulde kinderwens en deze maand het gevoel dat het ein-de-lijk raak is? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid. Niet voor niets is de verkoop van zwangerschapstesten big business: iedere dag kopen duizenden vrouwen een zwangerschapstest, om verschillende redenen.

De een hoopt vurig op dat plusje of dat tweede streepje, de ander haalt juist opgelucht adem bij een negatieve test. Omdat deze website geschreven is voor stellen met een kinderwens, gaan we ervan uit dat jullie juist wél hopen op een positief resultaat. Maar welke zwangerschapstest is nu het beste?

Ultragevoelige zwangerschapstesten

Ultragevoelige zwangerschapstesten hebben aan slechts 10 mlU/mL hCG genoeg om een positief resultaat te geven. Zeker als jullie al langere tijd gebukt gaan onder een onvervulde kinderwens lijkt het een prettig idee om in een zo vroeg mogelijk stadium te weten waar je aan toe bent. Toch zitten er ook haken en ogen aan een ultragevoelige zwangerschapstest. Zo kan je met een dergelijke test vals positief testen, waardoor je ten onrechte denkt dat je zwanger bent. Daarnaast heb je vóór de menstruatie nog redelijke kans dat een eventuele zwangerschap wordt afgebroken: de eerste paar dagen na de bevruchting zelfs wel 60%. Omdat de zwangerschap in dat geval nog vóór de menstruatie wordt afgebroken, weet je niet dat je zwanger bent geweest- tenzij je een ultragevoelige zwangerschapstest hebt gedaan en reeds in extase bent vanwege het positieve resultaat.

Ultragevoelige zwangerschapstesten zijn bijvoorbeeld Zwanger & Kids Midstream Uiterst Gevoelig, Predictor Early, Matcare Ultra en Testpoint Vroege Zwangerschapstest.

Extragevoelige zwangerschapstesten

Met een extra gevoelige zwangerschapstest kun je al een aantal dagen vóór je verwachte menstruatie testen, maar minder snel dan met een ultragevoelige test. Gemiddeld kan je de extragevoelige test gebruiken vanaf zo’n 10 dagen na je eisprong. De extra gevoelige zwangerschapstest heeft ongeveer 20 mlU/mL HCG nodig om te reageren.

Voorbeelden van extragevoelige zwangerschapstesten zijn Zwanger & Kids Midstream Gevoelig, en Testjezelf.nu Vroege Zwangerschapstest.

Gewone zwangerschapstesten

Gewone zwangerschapstesten laten en positief resultaat zien wanneer er meer dan 25 mlU/mL HCG in je urine zit. Op de verpakking staat meestal aangegeven dat je de test kunt gebruiken vanaf de dag dat je je menstruatie had verwacht. Toch zijn er vrouwen die ook vóór het uitblijven van hun menstruatie positief testen met een gewone zwangerschapstest. Wil je graag zwanger worden, hou er dan rekening mee dat dit uitzonderingen zijn: een negatieve zwangerschapstest vóór de datum van je verwachte menstruatie (je NOD) hoeft dus niet per definitie te betekenen dat je niet zwanger bent, maar kan er ook gewoon op wijzen dat je wat meer geduld moet uitoefenen.

Voorbeelden van gewone zwangerschapstesten zijn Sensitest Extra Vroeg, Predictor, Kruidvat 2 voor 5 euro, Clearblue Digitaal en Clearblue Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *